As stofzuiger voor pelletkachel en houtkachel

Een hout- of pelletkachel moet u regelmatig schoonmaken. Dit kunt u het beste met een aszuiger doen. Welke aszuiger u het beste kunt gebruiken leest u in dit artikel.

Wat is een goede as zuiger voor pelletkachel?

De beste aszuiger voor het reinigen van uw pelletkachel is de Ribimex Ceneflame. Deze aszuiger heeft een vermogen van 1200 watt en een metalen container met 18 liter inhoud. Door de uitwasbare en verwisselbare HEPA-filter gaat deze as-stofzuiger lange tijd mee.

Welke aszuiger kan ik het beste kopen?

De beste aszuiger die u kunt kopen is de Ribimex Ceneflame. Er zijn veel verschillende aszuigers op de markt verkrijgbaar. Van alle as-stofzuigers die wij hebben getest blijkt dat de Ribimex Ceneflame het fijnste is om mee te werken. Dit komt door een goede zuigkracht, het lange snoer van 3 meter en de uitneembare HEPA-filter. Deze kunt u eenvoudig onder de kraan schoonmaken of als het nodig is vervangen met een nieuwe.

Hoe filter asstofzuiger schoonmaken?

U kunt de filter van uw aszuiger onder de kraan afwassen. U kunt de HEPA-filter eenvoudig uit uw aszuiger halen. Zorg dat het water maximaal 20 graden is, zodat u de filter niet beschadigt. Voordat u de filter terugzet, laat u hem eerst goed drogen.

HEPA-Filter voor aszuigers

De Ribimex HEPA-filter houdt 99,97% van het stof tegen. Zelfs de kleinste asdeeltjes worden gefilterd tot 3 micrometer. De lucht wordt gefilterd voordat deze wordt uitgeblazen, zodat er alleen maar schone lucht terug uw kamer instroomt. Het filter is afwasbaar met water tot 20 graden.

Welke stofzuiger voor pelletkachel?

Als u op zoek bent naar een stofzuiger voor uw pelletkachel dan bent u eigenlijk op zoek naar een aszuiger. De aszuiger is speciaal ontwikkeld voor het opzuigen van fijne asdeeltjes. Dit voorkomt ook dat uw hele huis naar as gaat ruiken als u met uw normale stofzuiger uw woning gaat stofzuigen.

Hoe werkt een as zuiger?

Een aszuiger heeft een speciale filter die vuurbestendig is. Dit betekent echter niet dat u hete as kunt opzuigen. Wacht altijd tot de as helemaal is afgekoeld voordat u uw pelletkachel gaat schoonmaken.

Kachel stofzuiger kopen?

Bestel uw aszuiger online bij NGH of loop eens binnen in een van onze verkooppunten!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
houtgestookt cv fornuis
Winkelwagen