Hoeveel kW pelletkachel heb ik nodig?

Voor iedere 25 m3 kunt u rekenen met 1 kW vermogen voor uw pelletkachel. Heeft u een plafondhoogte van 2,6 meter dan kunt u rekenen met 1 kW per 10 m2. Heeft u een ruimte met een oppervlakte van 120 m2 en een standaard plafondhoogte, dan heeft u dus een pelletkachel van 12 kilowatt nodig.
Vermogen Pelletkachel in kW
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat betekent kW bij een pelletkachel?

  De warmteopbrengst van een pelletkachel wordt aangegeven in kilowatt (kW). Hoeveel kW u nodig heeft om uw ruimte te verwarmen is afhankelijk van het oppervlak en de isolatiewaarde van uw woning.

  De isolatiewaarde van uw woning en het vermogen van uw pelletkachel

  In een goed geïsoleerde kleine woonkamer heeft een kachel minder kW nodig dan in bijvoorbeeld een grote en matig geïsoleerde werkruimte. U kunt het vermogen voor uw pelletkachel berekenen aan de hand van onderstaande richtlijnen.

  Aantal kW voor pelletkachel berekenen

  Met een standaard plafondhoogte van 260 centimeter[1] en een woning met goede isolatie kunt u met 1 kilowatt ongeveer 10 m2 verwarmen. Dit staat gelijk aan een vermogen van 1 kilowatt per 25 m3. Voor een ruimte van 175 m3 heeft u dus 7 kW nodig. Kies altijd voor een pelletkachel met minstens 1 a 2 kW meer vermogen, zodat uw pelletkachel niet constant op volle toeren moet draaien.

  Hoeveel kW pelletkachel voor 150m3?

  Om een ruimte van 150 m3 te verwarmen is een pelletkachel met een vermogen van 7 kilowatt een goede keuze. Hiermee heeft u een beetje overcapaciteit zodat uw woning ook op de koudere dagen lekker warm wordt. Het is goed om voor een paar kW extra vermogen te kiezen.

  Vermogen van de pelletkachel instellen

  Het vermogen van uw pelletkachel kunt u instellen aan de hand van 5 standen. Met het vermogen stelt u in hoe snel de ruimte wordt opgewarmd. U kunt kiezen uit 5 standen. Op stand 1 heeft uw pelletkachel het laagste vermogen en op stand 5 het hoogste.

  Pelletkachel temperatuur instellen

  Met een pelletkachel kun je de gewenste kamertemperatuur instellen. Dit doet u via het display of via de app. Pelletkachels van Alfa Plam hebben een thermostaat met voeler die ‘voelt’ hoeveel graden het in de ruimte is. De pelletkachel zal automatisch harder gaan branden om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden.

  Pelletkachel Kamertempratuur instellen

  Temperatuur regelen via uw pelletkachel

  De stand en de kamertemperatuur regelt u eenvoudig in via het display op de pelletkachel. Als u een pelletkachel met wifi heeft kunt u de temperatuur ook regelen via uw smartphone. Het is ook mogelijk om uw kamerthermostaat op de pelletkachel aan te sluiten, zodat u de temperatuur via uw thermostaat kunt regelen.

  Conclusie

  Met het aantal kW en het oppervlakte van uw woning kunt u berekenen hoeveel kilowatt pelletkachel u het beste kunt kiezen. Dit doet u door het aantal m3 van uw oppervlakte te delen door 25. Het vermogen van uw pelletkachel kunt u instellen aan de hand van 5 standen. Dit zegt iets over hoe snel de kamer de gewenste temperatuur bereikt. De gewenste temperatuur kunt u instellen via het display of uw app.

  Pelletkachel kopen?

  Wilt u de aangename warmte van een pelletkachel ervaren en besparen op uw stookkosten? Koop uw pelletkachel voor de beste prijs kwaliteit verhouding bij NGH!

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

  Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
  houtgestookt cv fornuis
  Winkelwagen