Hoeveel kW pelletkachel heb ik nodig?

De warmteopbrengst van een pelletkachel wordt aangegeven in kilowatt (kW). Hoeveel kW u nodig heeft om uw ruimte te verwarmen is afhankelijk van het oppervlak en de isolatiewaarde van uw ruimte. In een goed geïsoleerde kleine woonkamer heeft een kachel minder kW nodig dan in bijvoorbeeld een grote en matig geïsoleerde werkruimte. U kunt het vermogen voor uw pelletkachel berekenen aan de hand van onderstaande richtlijnen.

Aantal kW voor pelletkachel berekenen

Met een standaard plafondhoogte van 2,6 meter[1] en een goed geïsoleerde woning kunt u met 1 kilowatt ongeveer 10 vierkante meter verwarmen. Dit staat gelijk aan een vermogen van 1 kilowatt per 25 kubieke meter. Voor een ruimte van 175 m3 heeft u dus 7 kW nodig. Kies altijd voor een pelletkachel met minstens 1 a 2 kW meer vermogen, zodat uw pelletkachel niet constant op volle toeren moet draaien.
Vermogen Pelletkachel in kW

Vermogen van de pelletkachel instellen

U kunt de gewenste tempratuur die u wilt bereiken instellen via het display van uw pelletkachel. Hoe snel u de ruimte wilt opwarmen stelt u in aan de hand van het vermogen. Hiervoor kunt u kiezen uit 5 standen. Op stand 1 heeft uw pelletkachel het laagste vermogen en op stand 5 het hoogste. Met het vermogen stelt u dus in hoe snel de ruimte wordt opgewarmd. 

Kamertempratuur instellen

Bij een pelletkachel kunt u de gewenste tempratuur van de ruimte instellen via het display. Welke tempratuur voor u het meest aangenaam is kunt u het beste voelen. Stel de tempratuur in op bijvoorbeeld 20 graden en wacht even af hoe het aanvoelt. Is het nog een beetje te fris, zet hem dan op 21 graden. Is het net iets te warm, zet hem dan op 19 graden. 

Pelletkachel Kamertempratuur instellen

Conclusie

Met het aantal kW en het oppervlakte kunt u berekenen welke pelletkachel u het beste kunt kiezen zodat uw kachel het juiste vermogen heeft. Dit doet u door het aantal m3 van uw oppervlakte te delen door 25. Het vermogen van uw pelletkachel kunt u instellen aan de hand van 5 standen. Dit zegt iets over hoe snel de kamer de gewenste tempratuur bereikt. De gewenste tempratuur kunt u instellen via het display.

Pelletkachel kopen?

Wilt u de aangename warmte van een pelletkachel ervaren en besparen op uw stookkosten? Koop uw pelletkachel voor de beste prijs kwaliteit verhouding bij NGH!

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

Winkelwagen