Houtfornuizen kopen
met oven en kookplaat

Ontdek de charme van koken op een hout gestookt fornuis met een Alfa Plam houtfornuis van NGH. Met de gietijzeren haard, grote kookplaat en ruime oven kunt u op ouderwetse wijze uw favoriete maaltijden bereiden.

Houtkachel waar je lekker op kunt koken

Koken op een houtkachel is een leuke bezigheid. Een houtfornuis is een veelzijdige houtkachel en is geschikt voor gebruik binnen in uw woning of werkplaats. Een kookfornuis op hout van het merk Alfa Plam heeft een oven, kookplaat en zichtbare vlam voor extra sfeer en warmte.

hoitkachel met oven

Kookkachel met oven

In de oven van het houtfornuis heeft u veel ruimte en kunt u goed bakken. Brood, pizza’s en ovenschotels zijn geen probleem. U kunt de tempratuur in de oven regelen, zodat u uw favoriete maaltijden goed kunt bereiden.

kookplaat van een Alfa Plam houtfornuis

Kookplaat met verschillende kookzones

Voor het koken van eten kunt u verschillende temperaturen kiezen door middel van de verschillende kookzones op de kookplaat. Het complete oppervlak van de kookplaat is te gebruiken voor het koken en daardoor is het mogelijk om verschillende pannen tegelijkertijd te gebruiken. Voor het koken op uw houtkachel kunt u uw standaard pannen gebruiken.

Kachelruitje voor extra warmte en sfeer

Onze houtfornuizen hebben een ruitje in de kacheldeur. Dit zorgt voor extra warmte en een gezellige sfeer. De geur van hout en het geluid van het knisperende haardvuur zorgen voor een bijzondere verwarmingservaring.

hoitkachel

De beste keuken kachel

Koken op hout is een leuke bezigheid en een houtkachel met fornuis geeft u deze mogelijkheid. Dit bijzondere hout kooktoestel is zuinig in verbruik en voldoet aan het EcoDesign keurmerk. Met een rendement rond de 80% stookt u zuinig en milieubewust. Het verbruik is gelijk aan het gemiddelde verbruik van een houtkachel.

Waar kan ik mijn houtgestookte fornuis plaatsen?

Een Alfa Plam kookkachel met oven is geschikt voor binnen. U kunt uw houtfornuis in principe overal plaatsen waar u een geschikt rookkanaal heeft of kunt installeren. 

Een houtfornuis is in principe een houtkachel met oven en kookplaat. U kunt het houtfornuis dus ook gewoon als kachel gebruiken. Door de stralingswarmte die het afgeeft wordt de ruimte waarin het houtfornuis staat verwarmt. 

Houtfornuis als werkplaatskachel

Een kookfornuis op hout is ook een leuke werkplaatskachel. De stralingswarmte brengt uw werkruimte op een aangename tempratuur en u zult een lekker warme maaltijd hebben in uw pauze. Een houtfornuis laat ook een blijvende indruk achter bij de klanten die uw werkplaats bezoeken. 

Eyecatcher in de horeca

Heeft u een bedrijfspand of een restaurant? Dan is een houten fornuisje een interessante optie. Waar u het houtfornuis ook zult plaatsen, het zal als een echte eyecatcher fungeren en het zal voor de nodige gespreksstof zorgen.

Houtfornuis installeren

U kunt uw houtfornuis zelf installeren als u voldoende kennis hiervoor heeft. Wij raden aan om dit door een expert te laten doen. De installatie van een houtfornuis is gelijk aan de installatie van een houtkachel. U kunt de kachel meestal niet zonder aanpassingen op uw bestaande schoorsteen aansluiten. Het is dus belangrijk om dit goed na te laten kijken voordat u hiermee gaat beginnen.

“Wilt u weten of het mogelijk is om uw houtfornuis aan te sluiten op uw bestaande rookkanaal of wilt u weten hoeveel het kost om een geschikt rookkanaal te laten installeren? Wij maken graag een offerte op maat!

Op onze houtfornuizen zitten verschillende uitgangen voor de kachelpijp. U kunt kiezen of u de schoorsteen aan de bovenkant, de zijkant of op de achterkant aansluit.

Onderhoud aan uw houtfornuis

Voor een optimale werking van uw houtfornuis dient u regelmatig onderhoud uit te voeren. Het onderhoud bestaat uit het reinigen van de kachel aan de binnenkant, het reinigen van de kachel aan de buitenkant, het reinigen van de kookplaat, het schoonhouden van het kachelruitje en het laten vegen van de schoorsteen door een erkende schoorsteenveger.

Op deze pagina leest u meer over het onderhoud aan uw houtfornuis.

Onderhoud aan de binnenkant van uw houtfornuis

Al onze houtfornuizen zijn voorzien van een handige opening waardoor u overal goed bij kunt komen aan de binnenkant van uw houtfornuis. Controleer regelmatig of de afdichtingen nog goed werken.

Kookplaat reinigen

Het is mogelijk om de stalen kookplaat volledig van het houtfornuis af te halen. Zo kunt u deze eenvoudig en grondig schoonmaken.

Kachelruitje schoonmaken

Onze houtfornuizen zijn voorzien van een raampje op de deur voor extra warmte en sfeer. Door de verbranding van hout is het mogelijk dat er roet en vuil terecht komt op het raampje van uw houtfornuis. Er zijn verschillende manieren om dit schoon te maken.

U zou ervoor kunnen kiezen om een speciale kachelruitjesreiniger te gebruiken, maar er zijn ook milieuvriendelijkere oplossingen. Onze tip? Reinig uw kachelruitje met een theezakje. Met een paar lichte bewegingen zal uw kachelruitje weer glanzend schoon zijn.

Op de website Oma Weet Raad vind u meer handige tips voor het reinigen van uw kachelruitje.

Schoorsteenvegen

De schoorsteen laten vegen is belangrijk voor uw eigen veiligheid en gezondheid. Wanneer er as in de schoorsteen blijft zitten kan dit gaan smeulen en brand veroorzaken. Daarnaast kan een verstopte schoorsteen ervoor zorgen dat er vervuilde lucht in uw kamer terecht komt.

Voor de verzekering is het verplicht om uw schoorsteen één keer per jaar te laten vegen door een erkende schoorsteenveger. Wij adviseren om dit te laten doen door een erkende schoorsteenveger die is aangesloten bij de branchevereniging: de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB).

Hier vindt u schoorsteenvegers met verschillende specialisaties, zodat u de perfecte schoorsteenveger vindt voor uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als u een rieten dak heeft of opzoek bent naar een schoorsteenveger die een camera-inspectie kan uitvoeren.

Houtfornuizen met kwaliteits keurmerken

Onze houtfornuizen voldoen aan de meest recente veiligheids- en milieuvoorschriften die de EU heeft opgesteld. Zo bent u ervan verzekerd dat uw houtfornuis aan alle veiligheidseisen voldoet. Met het EcoDesign keurmerk bent u er ook van verzekerd dat u profiteert van een hoog rendement en duurzaam en verantwoord kunt stoken.

Al onze houtfornuizen voldoen aan het EcoDesign keurmerk en aan de volgende kwaliteitsnormen:

EN 12815 – Europese norm voor vaste brandstoffornuizen bestemd voor woonruimtes
BimSchV – Duitse veiligheidsnormen voor kachels
15a-BvG – Oostenrijkse veiligheidsnormen voor kachels

keurmerken kachels
David Pallet van de klantenservice

Team NGH

Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Showroom

U bent van harte welkom om onze houtgestookte fornuizen te bekijken in onze showroom. Plan van te voren even een afspraak in, zodat de juiste collega voor u klaar staat.

Bestel uw houtfornuis online bij NGH

Koop uw houtfornuis voor de beste prijs bij NGH. Onze houtfornuizen zijn uitgerust met de beste onderdelen uit de branche, gietijzeren verbrandingskamer, ruime oven en kookplaat. 

Met een rendement van boven de 76% zult u efficiënt en milieuvriendelijk stoken.

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
houtgestookt cv fornuis
Winkelwagen