Installatie pelletketel

De installatie van een pelletketel is geen eenvoudige klus en dit kunt u het beste door een professionele installateur laten doen. De installatie kan per merk en model pelletketel verschillen, maar er zijn een aantal overeenkomende stappen die gevolgd worden. Deze stappen hebben wij in dit artikel voor u omschreven. Voor vragen over een installatie van een specifiek model of merk pelletketel, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Offerte installatie pelletketel

  Vraag hier een offerte aan voor de installatie van uw pellet cv ketel. Ons team van ervaren installateurs komt bij u langs om de situatie te beoordelen en in kaart te brengen. Op basis hiervan stellen wij een nauwkeurige offerte voor u op. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken: +31 43 204 1544

  Offerte aanvragen

  Nadat wij uw aanvraag ontvangen hebben zullen wij contact met u opnemen.
  Woning met geïnstalleerde pelletketel

  Kies waar u de pelletketel wilt plaatsen

  Een pellet cv ketel is redelijk groot van omvang en heeft wat ruimte nodig. Omdat een pellet cv ketel gebruik maakt van water en stroom kunt u deze het beste plaatsen in de buurt van een water en elektriciteitsleidingen. Als deze niet in de buurt van de ketel aanwezig zijn, kunt u deze door onze installateurs laten aanleggen.

  Ventilatie

  De ruimte waar de pellet cv ketel wordt geïnstalleerd dient te beschikken over voldoende ventilatie.

  Pelletopslag

  Houd er rekening mee dat u redelijk wat houtpellets moet opslaan op een droge plek. De pellets zijn meestal handig verpakt in 15 kilo zakken.

  Rookkanaal voor uw pelletketel

  Een pellet cv ketel verbrand houtpellets en heeft dus een rookkanaal nodig om de rookgassen af te voeren. Als u al een bestaand rookkanaal heeft is dit handig. Mocht dit nog niet aanwezig zijn dan kunnen onze installateurs dit rookkanaal voor u aanleggen.

  Professionele inspectie

  Nadat de pellet cv ketel geïnstalleerd is wordt er een professionele inspectie uitgevoerd om te kijken of alles volgens de voorschriften geïnstalleerd is. Hierbij wordt rekening gehouden met de actuele veiligheidsnormen en bouwvoorschriften. Zo bent u ervan verzekerd dat u verantwoord en op een veilige manier kunt stoken.

  Na de installatie van uw pellet cv ketel

  Na de installatie zullen wij de pellet cv ketel met u in werking zetten en ervoor zorgen dat alles goed is afgesteld.

  kosten installatie pellet cv ketel

  Kosten installatie pellet cv ketel

  De installatie van een pellet cv ketel is maatwerk en de kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. U kunt contact met ons opnemen en wij zullen een offerte op maat voor u opstellen. 

  Conclusie

  De installatie van een pelletketel kan per merk verschillen. NGH is een officiele partner van Alfa Plam en wij werken samen met gespecialiseerde Alfa Plam installateurs. Voor installatie van een pelletketel kunt u contact met ons opnemen en wij zullen een vrijblijvende offerte voor u opstellen.

  Koop uw pelletketel bij NGH

  Nieuwe pellet cv ketel kopen? Bezoek onze showroom of bestel direct online bij NGH en profiteer van de beste prijs kwaliteitsverhouding.

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

  Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
  houtgestookt cv fornuis
  Winkelwagen