CV Pellet Ketel kopen voor de beste prijs

CV Pellet Ketels kopen voor de beste prijs? Dat doet u online bij NGH. Wij leveren en installeren in Nederland en België. Na de installatie zult u direct op uw stookkosten besparen. Pelleketels van het merk Alfa Plam zijn zeer zuinig in gebruik en hebben een hoog rendement. Ontdek onze scherpe prijzen!

Pellet CV ketel met boiler

Onze CV ketels op pellets hebben een ingebouwde boiler en u kunt ze direct aansluiten op uw radiator en vloerverwarming. Een pelletketel cv met tapwater kunt u ook combineren met een bestaande CV ketel op gas, of u kunt ze aansluiten op een buffervat of zonneboiler.

Extra pellettank

U kunt uw cv op pellets uitbreiden met een pellettank. De pelletniveausensor wordt aangesloten op de extra pellettank en zorgt ervoor dat uw cv ketel 2-3 weken zonder toezicht kan werken. De inhoud van de pellet tank is maar liefst 280 kg aan pellets.

Het juiste vermogen

Om de juiste pelletketel te kiezen zijn er een aantal opties die u moet overwegen. Bereken het oppervlak dat u wilt verwarmen, het aantal kW van de pelletketel en de afmetingen van de cv ruimte.

Pellet CV ketel verbruik

Het verbruik van een pelletketel is afhankelijke van het vermogen. Een kleine pellet CV ketel verbruikt tussen de 1,03 en 3,55 kilo pellets per uur. Bij een grote pellet cv ketel van 37 kW kan dit oplopen tot 8,27 kilo pellets per uur. Omdat een pellet cv ketel automatisch werkt verbruikt deze ook elektriciteit. Voor het verbruik van een specifieke pelletketel kunt u de specificaties op de productpagina raadplegen of contact met ons opnemen.

Hoeveel kW CV ketel heb ik nodig?

Om uw centrale verwarming op pellets zo efficiënt mogelijk te laten werken is het belangrijk dat u voor het juiste aantal kW kiest. Om de juiste cv-ketel capaciteit te berekenen kunt u gebruik maken van de vuistregel 1 kW is goed voor 25 m³. Met een cv-ketel van 32 kW kunt u dus een oppervlak tot 800 m³ verwarmen. Om minder pellets te verbruiken kunt u kiezen voor 1 a 2 kW meer dan u nodig heeft, zodat u de pelletketel op een lagere stand kunt laten werken. 

"Heeft u een verwarmingsoppervlak van maximaal 250 m³? Kies dan voor een kleine pellet cv ketel. Onze grootste pellet ketel verwarmt ruimtes tot 617 m³. Is dit nog niet genoeg? U kunt er ook twee naast elkaar installeren!"

Pellet cv ketel prijzen

De prijs van een pellet ketel is afhankelijk van het vermogen. Een kleine pelletketel koopt u al vanaf € 4500. Dat is de kleinste cv ketel en heeft een capaciteit van 15 kW. De prijzen voor een grotere pellet cv ketel, rond de 30 kW, liggen tussen de 5000 en 6000 €. Deze kosten zult u snel weer terug verdienen omdat u in vergelijking met gas minder energielasten zult betalen. 

Pellet CV ketel installatie

De pelletketel installatie moet door een vakman worden uitgevoerd, kies dus voor een ervaren pelletketel installateur. Verder is het belangrijk om een goede plek voor uw pellet cv ketel te kiezen. Vaak is dit in de kelder of garage. Alfa Plam pellet ketels zijn van hoge kwaliteit en hebben gietijzeren onderdelen waardoor het gewicht kan oplopen tot wel 335 kilo. Het is dus af te raden om deze op zolder neer te zetten.

Onderhoud

Om uw pelletketel in topconditie te houden is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Op deze pagina leest u meer over het onderhoud aan uw pelletketel.

Zwembad verwarmen

Een pellet ketel cv is ook een geschikte oplossing om uw zwembad te verwarmen. Hoeveel vermogen uw pellet CV nodig heeft is afhankelijk van de afmetingen van uw zwembad.

Subsidie

Tot 2020 was het mogelijk om subsidie te krijgen op uw pelletketel. In 2023 is er helaas geen mogelijkheid op subsidie vanuit de overheid. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen u informeren als er weer subsidies beschikbaar worden gesteld. Schrijf u in voor de nieuwsbrief als u wilt dat wij u op de hoogte houden.

In de gemeente Utrecht is het op dit moment wel mogelijk om subsidie te krijgen voor het verwijderen van uw oude houtkachel of open haard. 

CV ketel online kopen bij NGH

De beste pelletketels koopt u voordelig bij NGH. Wij hebben exclusieve collectie van het merk Alfa Plam en hanteren scherpe prijzen. Het is ook mogelijk om uw cv ketel gespreid te betalen met betaalmethodes als in3 en Klarna.

Palletketel CV kopen

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

Winkelwagen