Verbruik pellet cv ketel

Het verbruik van een pellet cv ketel wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk aan de capaciteit en het rendement van de ketel, hoe goed uw pelletketel onderhouden wordt, de isolatie van uw woning, de buitentemperatuur en de kwaliteit van de pellets die u gebruikt. Deze factoren hebben allemaal invloed op de hoeveelheid pellets die uw pellet cv ketel verbruikt. In dit artikel gaan wij hier verder op in. Lees snel verder.

zuinig verbruik pellet cv ketel
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  De capaciteit van uw pelletketel

  Om zo zuinig mogelijk te stoken moet het vermogen van uw pelletketel goed zijn afgestemd op uw woning. Heeft u een te kleine pelletketel die op volle toeren moet draaien, dan is het mogelijk dat deze meer pellets verbruikt dan een grotere pelletketel. Een te groot vermogen is ook niet goed, zorg ervoor dat uw pelletketel minstens 60% van zijn vermogen gebruikt.

  Hoe hoog is het rendement van een pelletketel?

  Het rendement van een pelletketel is ongeveer 90%. Dat wil zeggen dat er per kg houtpellets die verbrand worden veel warmte vrijkomt. De opbrengst van een oudere houtkachel is veel minder, rond de 75%. Een Alfa Plam pellet CV ketel heeft een hoog rendement van 90% en is zeer zuinig in verbruik.

  Invloed van de pellets op het verbruik

  Om optimaal rendement uit uw cv pellet ketel te halen is het belangrijk dat u kiest voor pellets met een EN+ A1 keurmerk[1]. Gebruik van slechte pellets is nadelig voor het verbruik en zorgt voor meer onderhoud aan uw pelletketel.

  Onderhoud aan uw pelletketel

  Om ervoor te zorgen dat uw pellet cv ketel zo zuinig mogelijk in verbruik is, is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Hoe beter de pellets zijn die u gebruikt, hoe minder onderhoud u aan de ketel heeft. In de handleiding staan verschillende onderhoudswerkzaamheden beschreven die u zelf kunt uit voeren. Laat uw pelletketel één keer per jaar onderhouden door een gespecialiseerde Alfa Plam onderhoudsmonteur.

  Gebruik en instellingen

  Het verbruik van uw pelletketel is afhankelijk van de mate waarin u hem gebruikt. Hij zal natuurlijk meer verbruiken als u uw thermostaat hoger zet. En op koude dagen zal hij meer verbruiken dan op minder koude dagen.

  voordelig stoken met Alfa Plam pelletketel

  Is een pelletketel van Alfa Plam zuinig in verbruik?

  Ja, pellet CV ketels van het merk Alfa Plam hebben een hoog rendement van 90% en zijn zeer zuinig in verbruik. Op de laagste stand heeft u een pelletverbruik rond de 2 kg pellets per uur. Bij een kleine pelletketel is het verbruik maar 1,03 kg pellets per uur.

  Min - max pelletverbruik pelletketel

  Als u de specificaties erbij pakt van uw specifieke pelletketel, kunt u zien wat het minimale en het maximale pelletverbruik van de ketel is. Het minimale verbruik is het verbruik op de laagste stand en het maximale verbruik zegt iets over het verbruik als de ketel op volle toeren draait.

  Gemiddelde verbruik van een Alfa Plam pelletketel

  Gemiddeld ligt het pelletverbruik van een Alfa Plam pelletketel tussen de 1,82 en 6,58 kilo pellets per uur. Een cv pelletketel met een lager vermogen verbruikt minder dan een pelletketel met een hoger vermogen. 

  Hoe lang doe je met een volle tank?

  Een kleine pelletketel met een vermogen van 15 kW heeft een verbruik van 1,03/3,55 kilo pellets per uur. De capaciteit van de pellettank is 40 kilo. Als de ketel op volle toeren draait heeft u met een volle tank genoeg voor 11 uur. De maximale tijd per volle tank is 38 uur.

  Extra pellettank voor meer branduren

  De pelletketels van Alfa Plam kunt u uitbreiden met een extra pellettank. Zo heeft uw pelletketel gelijk een capaciteit van 280 kilo. Uit ervaringen blijkt dat u hiermee tot wel 3 weken kunt stoken.

  Pelletketel kopen bij NGH

  Nieuwe pellet cv ketel kopen? Bezoek onze showroom of bestel direct online bij NGH en profiteer van de beste prijs kwaliteitsverhouding.

  Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

  Winkelwagen