Pellet fornuis ervaringen

Laatst zijn wij gaan eten in een klein restaurantje aan de grens met Nederland en België. In de eetzaal staat een pellet fornuis en we vroegen de eigenaar naar zijn ervaringen. In dit artikel leest u het interview.

Pelletfornuis op cv in eetzaal

Wat zijn uw ervaringen met het pelletfornuis?

Dit is een pellet cv fornuis en het is aangesloten op een bestaande CV installatie. Dat kan samen draaien en zo heb je altijd een backup. Ik gebruik het cv fornuis nu als enige verwarmingsbron in mijn restaurant en het zorgt ook voor warm water. Voor de warme maanden wanneer de kachel niet brandt heb ik een boiler op gas die voor mijn warm water zorgt, maar je zou ook een elektrische boiler kunnen ophangen. Het oppervlak van het restaurant is 200 m² en het pelletfornuis houdt het lekker warm.

Hoe lang heeft u het pellet fornuis hier al staan?

Het is nu 1 jaar geleden dat ik het pellet CV Fornuis samen met een vriend van mij heb aangesloten. Wij hebben afsluiters op de aan en afvoer gezet, zodat het niet nodig is om het hele systeem hoeft laten leeg te lopen als je er een andere kachel op zou zetten of de kachel zou wegpakken. Aan de achterkant hebben wij flexibele buizen gemonteerd, zodat je de kachel kunt verschuiven als er onderhoud of reparaties aan moeten gebeuren.

Wat is het verbruik van dit pellet fornuis op cv?

Ons restaurant is geopend van 15:00 tot 22:00, en daarvoor gebruiken wij 1 zak pellets. Hoeveel pellets je verbruikt ligt natuurlijk aan de temperatuur en de isolatiewaarde. Dit is een oud pand en is niet zo goed geïsoleerd, het is allemaal hout hier.

Wordt het pellet fornuis ook echt gebruikt om eten mee te bereiden?

Ik heb er al een paar keer eten mee bereid, maar ik gebruik hem vooral als verwarmingssysteem en eyecatcher. Maar ook voor gerechten warm te houden, ik kan er bijvoorbeeld ook een buffet opzetten.

Is er veel onderhoud nodig aan het pellet fornuis?

Het onderhoud doe ik zelf, dat stelt niets voor. Eigenlijk kun je alles met de aszuiger doen. Even alles na zuigen en klaar. Één keer per jaar wordt er groot onderhoud uitgevoerd. Dat doe ik zelf omdat ik al jaren met deze kachels werk. Iedereen zou het in principe zelf kunnen doen, maar ik adviseer wel om het door een specialist te laten doen.

Hoe reageren je klanten op het pellet fornuis?

Super. Ik word vaak aangesproken op de gezellige warmte. Het voelt heel anders dan de warmte van een CV installatie. Het wekt veel interesse en ik heb er al een paar van verkocht sinds het pelletfornuis hier in de eetzaal staat. Vooral aan mensen met een horecazaak, die gebruiken hem ook als eyecatcher en verwarming.

Waar kan ik zo een pellet CV fornuis kopen?

Dit is een pelletfornuis van het merk Alfa Plam. Dat is voor mij absoluut het beste merk voor pelletfornuizen op CV. Hier in Maastricht ligt een Alfa Plam speciaalzaak.

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
houtgestookt cv fornuis
Winkelwagen