CV Pelletkachel installeren (met schema's)

Bij NGH kunt u terecht voor de installatie van uw pellet cv-kachel. Ons gespecialiseerde team kan uw cv pelletkachel voor u aansluiten op uw vloerverwarming, radiator, buffervat of boiler. Zo kunt u uw complete woning met pellets verwarmen en van warm water voorzien. Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  CV ketel vervangen door pelletkachel

  Een cv pelletkachel kunt u als cv-ketel gebruiken. Zo heeft u een mooie kachel met zichtbare vlam en stralingswarmte, die tegelijkertijd uw hele woning verwarmt met pelletkorrels. De cv pelletkachel werkt autonoom of in combinatie met uw bestaande cv ketel.

  Pelletkachel aansluiten op cv

  Om ervoor te zorgen dat het verwarmingslichaam van uw centrale verwarming goed warm wordt is het belangrijk dat de cv pelletkachel op de juiste plaats wordt aangesloten. De plek waar uw centrale verwarmingsketel nu hangt zorgt voor een goede circulatie. Als u uw cv pelletkachel op een andere plek wilt installeren moet deze worden aangesloten op de rondgaande buis, ook wel 22 mm cv-buis of ¾ cv-buis genoemd.

  Mag je zelf pellet cv aansluiten?

  Ja, je mag zelf een pellet cv kachel aansluiten. De cv pelletkachel direct op de radiotoren aansluiten is een kwestie van twee leidingen aanleggen op de juiste manier. Een cv pelletkachel op een boiler of buffervat aansluiten is een iets complexere klus.

  Wat gebeurt er als mijn cv pelletkachel niet goed is aangesloten?

  Als u uw pelletkachel cv niet op de juiste manier heeft aangesloten krijgt u een lekkage of de radiatoren worden niet goed warm. Daar zult u snel achter komen. Bij een onjuiste aansluiting krijgt u ook te maken met veel roetaanslag en condens, wat niet goed voor de kachel is. Daarom adviseren wij de installatie te laten uitvoeren door een ervaren installateur.

  Handige tips voor de aansluiting van uw pellet cv kachel

  Een tip die wij meegeven heeft betrekking op de aansluiting op de cv-buis. Gebruik voor het laatste stuk een flexibele slang. Op het punt waar u de flexibele slang op de cv-buis aansluit zet u kraantjes. Zo kunt u de cv kachel een stuk naar voren schuiven voor onderhoud. Als u de kraantjes dichtdraait, kunt u de hele cv loskoppelen en neemt uw gasketel het weer over. Dit is handig als er bijvoorbeeld onderhoud moet worden uitgevoerd aan uw pelletkachel cv.

  CV pelletkachel aanlsuiten op vloerverwarming

  U kunt uw cv pelletkachel aansluiten op uw vloerverwarming. Wij hebben een schema voor u opgesteld hoe u dit het beste kunt doen. Optioneel kunt u ook een Wi-Fi module met uw pelletkachel verbinden, zodat u deze vanaf uw smartphone kunt bedienen.

  Schema voor het aansluiten van uw CV Pelletkachel op vloerverwarming

  cv pelletkachel op vloerverwarming aansluiten

  Benodigdheden voor het aansluiten van uw cv pelletkachel op vloerverwarming

  Deze onderdelen heeft u nog nodig als u uw cv pelletkachel op uw vloerverwarming wilt aansluiten:

  • Stopkraan
  • Stopkraan met thermostaat
  • 3 weg verwarmingsmenger
  • Tstuk

  Optioneel:

  • Wi-Fi Module
  • Wi-Fi Thermostaat

  Schema voor het aansluiten van de cv pelletkachel

  Onderstaand treft u een schema aan hoe u uw cv pelletkachel kunt aansluiten op uw radiatoren, vloerverwarming en buffervat.

  Schema CV pelletkachel op radiatoren aansluiten

  pelletkachel op radiatoren aansluiten schema

  Schema CV pelletkachel op radiatoren en vloerverwarming aansluiten

  pelletkachel op radiatoren en vloerverwarming aansluiten schema

  Schema CV pelletkachel op buffervat aansluiten

  pelletkachel op buffervat aansluiten schema

  Kun je een pelletkachel aansluiten op cv?

  Ja, een CV pelletkachel kun je aansluiten op je CV. Een cv pellet kachel van het merk Alfa Plam koppel je direct aan het verwarmingslichaam van een centrale verwarming of de vloerverwarming. De CV Pelletkachel kan dus worden toegevoegd aan het bestaande verwarmingssyteem die elkaar zullen ondersteunen.

  Is er een CO-Certificaat nodig voor de installatie van een CV pelletkachel?

  Nee, er is geen CO-Certificaat nodig voor de aansluiting van een cv pelletkachel. Omdat dit niet helemaal duidelijk was hebben wij dit nog eens expliciet nagevraagd bij de rijksoverheid[1]. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie gaf ons het volgende antwoord: de wettelijke certificeringsplicht geldt voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. Installaties die niet op gas werken vallen hier dus niet onder.

  Wat zegt de verzekering?

  De verzekering zegt dat een cv pelletkachel geïnstalleerd moet worden zoals een gecertificeerde installateur dat zou doen[2]. Voor huizen met een rieten dak gelden extra voorwaarden. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende blusmiddel aanwezig zijn en moet een vonkenvanger op de schoorsteen zijn geïnstalleerd. Het kan dat er verder nog aanvullende protectiemiddelen aanwezig moeten zijn, dat is afhankelijk van het type woning en de verzekeraar. Dit kunt u het beste bij uw verzekeraar navragen.

  Tot slot

  De installatie van een CV pelletkachel is een specialistische klus en vraagt om maatwerk. U mag zelf bepalen of u de installatie door een loodgieter laat uitvoeren of dat u het zelf doet. Om uw CV systeem goed te laten werken moet alles aangesloten worden zoals het hoort. Het is mogelijk om uw pellet cv kachel direct op uw radiatoren aan te sluiten, maar het is goed om een systeem er tussen te hebben zoals een open verdeler of buffervat. Wij adviseren om de installatie door een erkende installateur te laten uitvoeren.Voor vragen of een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.

  CV Pelletkachel kopen inclusief installatie

  Wilt u een cv pelletkachel kopen inclusief installatie? Dan kunt u contact met ons opnemen!

  Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

  Winkelwagen