Watervoerende Hydro Pelletkachel | cv en warm water op pellets

Watervoerende of hydraulische pelletkachels hebben een ingebouwde cv installatie en kunnen uw centrale verwarming en vloerverwarming autonoom bedienen. Op deze pagina leest u meer over onze watervoerende pelletkachels. Neem contact met ons op voor advies op maat of bestel direct online.

Wat is een hydro pelletkachel?

Een hydro pelletkachel is een compleet cv verwarmingssysteem en is uitgerust met een boiler, circulatiepomp, expansievat en veiligheidsklep. De hydro pelletkachel verwarmt water en stuurt het warme water naar uw vloerverwarming en radiatoren. Zo kunt u uw complete woning met pellets verwarmen.

Hydro pelletkachel en sanitaire voorzieningen

Als u het water voor uw sanitaire voorzieningen zoals uw douche en kraan met pellets wilt verwarmen kunt u uw hydro pelletkachel het beste aansluiten op een buffervat met drinkwaterspiraal. Het buffervat slaat de warmte op en zo kunt u nog voordeliger stoken. Daarnaast voorkomt een buffervat dat uw hydro pelletkachel te vaak aan en uit springt, en dat is beter voor uw kachel.

Hydro pelletkachel in uw woonkamer

Een hydro-pelletkachel heeft een moderne uitstraling en een zichtbare vlam. Dit maakt de hydro pelletkachel geschikt voor een prominente plaats in uw woning of bedrijfsruimte. Naast het warme water dat de kachel naar de cv stuurt, geeft de kachel ook een beetje stralingswarmte af. Als de kachel op volle toeren draait is dit rond de 2 a 3 kilowatt.

Hoe hoog is het rendement van een hydro pelletkachel?

Hydro-pelletkachels hebben een hoog rendement van boven de 92%. Dit betekent dat er maar een klein deel van de warmte verloren gaat. Stel uw kachel heeft een rendement van 97%. Dan wordt 97% van de warmte afgegeven in uw woning en gaat maar 3% van de warmte naar buiten. Zo worden dus bijna al uw pellets gebruikt voor warmte en heeft u maar heel weinig as over.

Hydro pelletkachel inclusief installatie

Wij werken met gecertificeerde installateurs die uw hydro pelletkachel voor u kunnen installeren. Neem contact op voor advies of bestel uw watervoerende watervoerende pelletkachel inclusief installatie door te kiezen voor de de optie ‘met installatie’ tijdens het afrekenproces.

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

Winkelwagen