Kies het verwarmingssysteem dat bij u past

Om de juiste keuze te maken welk verwarmingssystemen het beste bij u past zijn er verschillende punten waar u op kunt letten. In dit artikel gaan wij verder in op de volgende keuzemogelijkheden:

Welke brandstof wilt u gebruiken?
Als eerste kunt u kiezen voor het type brandstof die u wilt gebruiken. U kunt kiezen voor houtgestookte verwarmingssystemen of pelletgestookte verwarmingssystemen. 

Hoeveel ruimtes wilt u verwarmen?
U kunt kiezen voor verwarmingsapparaten waarmee u één ruimte kunt verwarmen, maar u kunt ook kiezen voor een systeem waar u meerdere ruimtes mee kunt verwarmen.

Hoeveel kW verwarmingsvermogen heeft u nodig?
Kies een verwarmingsvermogen dat aansluit bij het oppervlak dat u wilt verwarmen. Wij hebben richtlijnen voor u opgesteld hoe u een schatting kunt maken van het verwarmingsvermogen dat u nodig heeft.

Welke brandstof wilt u gebruiken?

Stoken met Pellets – Pelletgestookte verwarmingssytemen

Pelletgestookte verwarmingsytemen verbranden houtpellets om warmte te genereren.

Houtpellets zijn gemaakt van samengeperst afvalhout. Omdat de pellets worden gemaakt van afvalhout is dit duurzamer dan het verbranden van hout. Dit komt omdat het afvalhout waarvan ze gemaakt zijn Co2 zal uitstoten als het zou gaan verrotten. Als u het gebruikt om uw huis te verwarmen, dan stoot dit net zoveel Co2 uit; hierdoor zult u Co2 neutraal stoken.

Pelletgestookte verwarmingssytemen werken automatisch. Dit wil zeggen dat u de pellets toevoert in een pellettank. Het verwarmingssysteem zal dan automatisch de juiste hoeveelheid pellets in de brandhaard toevoegen om de ruimte op de gewenste temperatuur te verwarmen. De temperatuur kunt u instellen op het display van de kachel of u kunt een Wi-Fi module op uw verwarmingssysteem aansluiten zodat deze kunt bedienen via uw smartphone. U kunt uw pelletgestookte verwarmingssytemen programeren, zodat het lekker warm is op het door u gekozen tijdstip; bijvoorbeeld als u ‘s ochtends wakker wordt.

Omdat de pelletgestookte verwarmingssytemen automatisch functioneren hebben ze ook elektricieteit nodig om te kunnen werken.

Pelletgestookte verwarmingssytemen hebben een hoger rendement dan de houtgestookte verwarmingssystemen.

Stoken met hout – Houtgestookte verwarmingssytemen

Houtgestookte verwarmingssytemen verbranden hout om warmte te genereren. Hier voegt men de brandstof handmatig toe. Deze systemen werken dus geheel zonder stroom. De enige brandstof die u nodig heeft is het hout.

In tegenstelling tot verouderde houtkachels kunt u met onze moderne houtgestookte verwarmingssytemen duurzaam en verantwoord stoken. Al onze verwarmingssytemen hebben een rendement van boven de 76%.

Hoeveel kamers wilt u verwarmen?

De volgende keuze die u moet maken is hoeveel ruimtes u wilt verwarmen met uw verwarmingssysteem. U kunt kiezen voor een verwarmingssysteem dat één ruimte verwarmt, of u kunt kiezen voor een systeem dat meerdere ruimtes verwarmt.

Verwarm een enkele ruimte

De volgende verwarmingsapparaten zijn geschikt voor het verwarmen van een enkele ruimte.

Pelletkachel
Een pelletkachel is een gebruiksvriendelijk en modern verwarmingssysteem. Door de automatische dosering van de pellets wordt uw kamer automatisch op de gewenste temperatuur gehouden.

Houtkachel
Een houtkachel is een traditioneel verwarmingssysteem. Met een moderne houtkachel stookt u duurzaam terwijl u geniet van het knisperende sfeervolle vuur.

Houtfornuis
Een houtfornuis werkt het zelfde als een houtkachel, maar heeft ook een oven en kookplaat. Hiermee kunt u dus uw favoriete maaltijden bereiden op traditionele wijze.

Verwarm meerdere ruimtes

Pelletketel
Een pelletketel is een CV ketel die warmte genereert door het verbranden van pellets. Zo verwarmt u uw hele woning of bedrijfspand met pellets, waardoor u veel kosten kunt besparen.

CV Pelletkachels
Een CV pelletkachel kunt u direct aansluiten op uw bestaande CV en vloerverwarming. U heeft dus een stijlvolle pelletkachel met zichtbare vlam, die tegelijkertijd uw hele woning en vloerverwarming verwarmt.

CV Fornuizen Pellet
Een pelletgetsookt CV fornuis is een multifunctioneel verwarmingsapparaat. U kunt ermee koken, bakken en tegelijkertijd uw complete woning of bijvoorbeeld restaurant mee verarmen.

CV Fornuizen Hout
Een houtgestookt CV fornuis is een houtgestookte CV ketel met oven en kookplaat. Ook met dit apparaat kunt u koken, bakken en het is direct aan te sluiten op uw bestaande CV installatie en vloerverwarming.

Hoeveel kW verwarmingsvermogen heb ik nodig?

Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om te weten hoeveel verwarmingsvermogen uw verwarmingsapparaat nodig heeft. Het verwarmingsvermogen wordt uitgedrukt in kilowatt (kW).

Om hier achter te komen bepaalt u eerst hoe goed uw woning is geïsoleerd. Hiervoor kunt u de volgende richtlijnen gebruiken:
Goed geïsoleerd: uw woning heeft dubbel-glas, muurisolatie en vloer- en dakisolatie.
Redelijk geïsoleerd: uw woning heeft minimaal muurisolatie.
Slecht geïsoleerd: uw woning heeft geen isolatie en geen dubbel-glas.

Daarna berekent u het aantal kubieke meter die u wilt verwarmen. Dit doet u aan de hand van de formule lengte x breedte x hoogte.

Met deze gegevens kunt u aan de hand van deze tabel een inschatting maken hoeveel kW verwarmingsvermogen u nodig heeft. U kunt ook contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

Ruimte Goed geïsoleerd Redelijk geïsoleerd Slecht geïsoleerd
60 m³ 3,6 kW 4,8 kW 6,0 kW
80 m³ 4,8 kW 6,4 kW 8,0 kW
100 m³ 6,0 kW 8,0 kW 10 kW
120 m³ 7,2 kW 9,6 kW 12 kW
140 m³ 8,4 kW 11,2 kW 14 kW
160 m³ 9,6 kW 12,8 kW 12,8 kW

Verwarmingsapparaten met kwaliteitskeurmerken

Onze verwarmingsapparaten voldoen aan de meest recente veiligheids- en milieuvoorschriften die de EU heeft opgesteld. Zo bent u ervan verzekerd dat uw verwarmingsapparaat aan alle veiligheidseisen voldoet. Met het EcoDesign keurmerk bent u er ook van verzekerd dat u profiteert van een hoog rendement en duurzaam en verantwoord kunt stoken.

Al onze verwarmingsapparaten voldoen aan het EcoDesign keurmerk en aan de volgende kwaliteitsnormen:

EN 12815 – Europese norm voor vaste brandstoffornuizen bestemd voor woonruimtes
EN 13240 – Europese norm voor vaste brandstofkachels
EN 14785 – Europese norm voor verwarmingsapparaten bestemd voor woonruimtes die gestookt worden op houtpellets
EN 303-5 – Europese norm voor boilers
EN 60355-1 – Europese norm voor de veiligheid van elektrische apparaten – algemene vereisten
EN 60335-2-6 – Europese norm voor de veiligheid van elektrische apparaten
EN 55014-1 – Europese norm voor elektromagnetische compatibiliteit
EN 60100-3 – Europese norm voor elektromagnetische compatibiliteit
BimSchV – Duitse veiligheidsnormen voor kachels
15a-BvG – Oostenrijkse veiligheidsnormen voor kachels

keurmerken kachels

Koop uw verwarmingsapparaat online bij NGH

NGH heeft een exclusief assortiment aan verwarmingsapparaten van het merk Alfa Plam en Calux. Met het EcoDesign keurmerk zult u gegarandeerd efficiënt en milieuvriendelijk stoken.

Koop uw verwarmingsapparaat voor de beste prijs via onze webshop ngheating.com. Onze verwarmingsapparaten zijn uitgerust met de beste onderdelen uit de branche. Hierdoor worden prestaties gehaald die alleen de duurste merken ook halen.

Bij NGH zult u altijd profiteren van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Bestel uw verwarmingsapparaat vandaag nog online bij NGH. Zo kunt u binnenkort genieten een heerlijke warmte in uw woning!

Een enkele ruimte verwarmen

Meerdere ruimtes verwarmen

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

Winkelwagen