aansluitschema pellet cv ketel-en-buffervat

Pelletketel met buffervat

Met een pelletketel kunt u voordelig uw woning of bedrijfsruimte verarmen. Als u de pellet cv ketel aansluit op een buffervat, wordt het nog een stuk voordeliger en kunt u zelfs uw tapwater met pellets verwarmen. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Pelletketel voor buffervat

  Al onze pelletketels kunt u aansluiten op uw buffervat. Hieronder vindt u een selectie van onze pelletketels die zijn uitgerust met TiEmme Ellettronica. Hiermee kan de pelletketel de tempratuur van het buffervat meten en wordt de pelletketel automtisch afgesteld om zo efficient mogelijk te werken.

  Pelletketels met TiEmme Elettronica MB250

  TiEmme Elettronica is een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de productie van temperatuurregelaars en besturingsmodules voor pelletketels. Het MB250 besturingssysteem is in hoogwaardige pelletketels ingebouwd en kan de temperatuur van het buffervat uitlezen en stelt zich hier automatisch op in.

  Functies van TiEmme Eletronica MB250

  • Automatische ontsteking en automatische toevoer van pellets
  • Temperatuurregeling voor optimale werking en efficiëntie
  • Parameters kunnen op een gebruiksvriendelijke manier worden ingesteld via het display
  • Mogelijkheid om de pelletketel af te stemmen op specifieke behoeftes

  MB250 besturingsbord voor pelletketels van TiEmme-Ellecttonica

  Aansluitschema pelletkachel met buffervat

  In dit document kunt u meer lezen over hoe u uw pelletketel op uw buffervat kunt aansluiten. Hierin staat ook een schema hoe u uw pelletketel op uw buffervat kunt aansluiten.

  Aansluitschema Pelletketel op buffervat

  Waarom een pelletketel in combinatie met buffervat?

  Vaak is een pelletketel in combinatie met buffervat de beste oplossing. De pelletketel warmt het water op dat in het buffervat zit. Hierdoor wordt de warmte opgeslagen en gelijkmatig verspreid. Dit zorgt ervoor dat de pelletketel niet vaak aan en uit hoeft te springen. Kiest u voor een buffervat met drinkwaterspiraal, dan kunt u ook uw tapwater met pellets verwarmen.

  Hoe groot moet het buffervat zijn voor mijn pelletketel?

  Hoe groot uw buffervat moet zijn kunt u berekenen aan de hand van het aantal kilowatt van uw pelletketel. Als richtlijnen kunt u uitgaan van 1 kilowatt per 35 liter water. Heeft uw pelletketel een vermogen van 20 kW, dan berekent u dus 20 kW x 35 liter = 700 liter. Uw buffervat moet dus minstens 700 liter inhoud hebben.

  Hoeveel kW pelletketel voor mijn buffervat?

  Hoeveel kilowatt uw pelletketel nodig heeft voor uw buffervat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel radiatoren u heeft, hoe groot de oppervlakte van uw vloerverarming is en hoe groot uw woon- of werkruimte is. Met wat minder kW duurt het iets langer tot uw buffervat is opgewarmd en met wat meer kW gaat het wat sneller. Wij helpen u graag bij het vaststellen van het juiste vermogen. Neem contact met ons op voor advies op maat.

  Koop uw pelletketel met buffervat bij NGH

  Wilt u een pellet cv ketel kopen met buffervat? Neem contact met ons op voor meer informatie.

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

  Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
  houtgestookt cv fornuis
  Winkelwagen