Pelletkachels kopen voor een goede prijs

Koop een platte pelletkachel met een stijlvol design van het Italiaans merk Calux of kies voor een klassieke uitstraling en moderne technologie van het merk Alfa Plam. Onze exclusieve pelletkachels hebben een zeer hoog rendement waarmee u voordelig en milieuvriendelijk uw huis kunt verwarmen. 

Pelletkachel kopen voor de beste prijs

Hoewel wij relatief goedkope pelletkachels aanbieden, zijn deze wel van de hoogste kwaliteit en halen prestaties die alleen de duurste merken ook halen. Daarnaast zult u de aanschaf kosten snel terug verdienen, doordat u flink zult besparen op uw energiekosten.

Hoeveel kW Pelletkachel heb ik nodig?

Het aantal kW staat voor kilowatt en geeft aan hoeveel warmte de pelletkachel genereert. In dit artikel kunt u lezen hoeveel vermogen uw pelletkachel nodig heeft.

Pelletkachel installeren

Als u handig bent kunt u zelf uw pelletkachel installeren, maar wij adviseren om dit te laten doen door een pelletkachel installateur. Lees hier alles wat u moet weten over het installeren van uw pelletkachel.

Wet en regelgeving

Pelletkachels zijn toegestaan en er zijn geen plannen om ze in de toekomst te verbieden. Er zijn echter wel regels opgesteld waaraan de pelletkachels moeten voldoen, zoals het EcoDesign keurmerk. Lees hier meer over de wet en regelgeving. 

Veelgestelde vragen

We worden weleens gebeld met de vraag: waarom zijn jullie zo goedkoop? De prijs voor een goede pelletkachel hoeft niet duur te zijn. Wij kunnen u verzekeren dat onze pellet kachels aan de hoogste eisen voldoen. Zuinig in verbruik, een hoog rendement en kwalitatief zeer goede onderdelen. Wij hebben bewust voor deze merken gekozen zodat wij mooie pelletkachels goedkoop kunnen aanbieden. Lees hier meer veelgestelde vragen over palletkachels.

Pelletkachel als hoofdverwarming

Een pelletkachel werkt goed als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. De pelletkachels die wij aanbieden zijn geschikt voor binnen en komen goed tot hun recht in uw woonkamer of bedrijfshal. Of u nu in een rijtjeshuis woont of op een woonboot, verwarmen met pellets is een goedkoop alternatief voor gas.

Plaats een pelletkachel in uw bedrijfshal of op uw veranda en maak de tempratuur snel aangenaam.  

Voor- en nadelen

Voordelen van een pelletkachel

 • Het rendement van een pelletkachel is boven de 90% waardoor er heel weinig warmte verloren gaat. 
 • Een pelletkachel is goed voor het milieu omdat er minder fijnstof en roetdeeltjes vrijkomen.
 • U heeft lagere stookkosten doordat de brandstof optimaal wordt benut. 
 • Pellets zijn in vergelijking met andere brandstoffen een stuk voordeliger. 
 • Pelletkachels werken automatisch en schakelen zichzelf in en uit om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden. 
 • U kunt een pelletkachel uitbreiden met een Wi-Fi module, zodat u hem via uw smartphone kunt bedienen.

Een groot voordeel is dus kostenbeparing op uw energielasten. Hoeveel u precies zult besparen is afhankelijk van verschillende factoren zoals de efficiëntie van uw kachel en de kwaliteit van de pellets. Er wordt vaak uitgegaan van een besparing tussen 30% en 50% ten opzichte van stoken met gas.

wat zijn de nadelen van een pelletkachel?

 • Een pelletkachel heeft regelmatig onderhoud nodig
 • Het reservoir voor de pellets moeten regelmatig worden bijgevuld
 • Je hebt opslagruimte nodig voor de pellets
 • De vlam van een pelletkachel is minder sfeervol dan die van een klassieke houtkachel

Modellen en prijzen

Voor een vrijstaande pelletkachel met een hoog rendement en een vermogen tussen de 9 en 12 kW betaalt u 2.199,-. De pelletkachels zijn uitegrust met de beste onderdelen uit de branche en gietijzeren verbrandingskamer. Kies voor een moderne pelletkachel met een strak design of ga voor een klassieke pelletkachel met een landelijke stijl.

Nieuw in ons assortiment – ronde pellet kachel

De ronde pelletkachel Una komt eraan! Het het in de gaten, belooft een echte bestseller te worden. Wije varwachten deze ronde kachel nog voor het stookseizoen in 2023.

Platte Pelletkachel

De Xila CFA is een een strakke pelletkachel van het Italiaanse merk Calux. Met een vermogen van 9 kW is deze zeer geschikt als hoofdverwarming voor enkele ruimtes in bijvoorbeeld uw tussenwoning.

“Met een zuinig verbruik en een rendement van 93% is een pelletkachel een goedkoop alternatief voor gas om uw huis te verwarmen.”

Onze merken - “De goedkoopste pelletkachels in het hoge segment”

Alfa Plam en Calux zijn de beste pelletkachel merken. De hoge prestaties evenaren die van de duurste merken, maar ze zijn een stuk voordeliger. De collectie bestaat uit stijlvolle design kachels van het Italiaanse merk Calux en robuuste kachels met een landelijke en klassieke uitstraling van het merk Alfa Plam uit de Balkan regio.

Alfa Plam

Alfa Plam onderscheidt zich met hun hoge prijs-kwaliteitsverhouding. De onderdelen die gebruikt worden zijn de beste onderdelen uit de kachel branche.

Alfa Plam assortiment
Calux kachels

Calux - Italiaans merk

Wij hebben een exclusieve collectie van het Italiaanse merk Calux. Deze italiaanse pelletkachel is beschikbaar in verschillende kleuren als zwart, rood, bruin en wit.

Optioneel uitbreiden met wifi

Met een WiFi module kunt u uw kachel uitbreiden en op afstand bedienen. Installeer de Alfa Plam app en uw smartphone is de afstandsbediening voor uw pelletkachel met wifi.

Showroom

Bent u nog aan het twijfelen welke kachel u het beste kunt kopen? Neem contact op voor persoonlijk advies of kom langs in onze showroom.

Pelletkachel op afbetaling aanschaffen

Bij NGH kunt u uw nieuwe pelletkachel kopen op afbetaling. Bestel uw pelletkachel online en kies voor de betaalmethode In3 of Klarna en betaal uw peletkachel in termijnen.

Veel gestelde vragen

Of het stoken met pellets goedkoper is dan gas is afhankelijk van verschillende factoren. Pellets zijn relatief goedkoper dan gas en pelletkachels halen een hoger rendement dan gaskachels.

Pellets kunnen in bulk worden ingekocht, waardoor de kiloprijs lager wordt. Of een pelletkachel goedkoper is, is onder andere afhankelijk van de gas en pelletprijs en het rendement van de kachels.

Pelletkachels zijn toegestaan en er zijn geen plannen om ze op termijn te verbieden. In feite worden pelletkachels beschouwd als een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen zoals gas en olie. Pelletkachels moeten sinds 2022 voldoen aan het EcoDesign label; alle kachels van NGH voldoen aan de Europese milieu- en veiligheidseissen.

Een pelletkachel heeft veel voordelen, maar heeft ook een paar nadelen.

 • Hoge aanschafkosten
  In vergelijking met een houtkachel is een pelletkachels duurder in de aanschaf.
 • Onderhoud
  Om ervoor te zorgen dat uw pelletkachel goed blijft werken is er regelmatig onderhoud nodig.
 • Stroomverbruik
  Pelletkachels hebben stroom nodig om te functioneren.
 • Geluid
  De schroefmotor die de pellets automatisch aanvult kan geluid maken
 • Minder sfeer
  De vlam van een pelletkachel is kleiner dan de vlam van een houtkachel

Een pelletkachel is geschikt voor het verwarmen van één kamer. Kies voor een CV-pelletkachel als u uw hele huis met pellets wilt verwarmen.

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

Winkelwagen