Verwarmen met pellets | Duurzaam alternatief voor aardgas

Met een pelletkachel of pellet cv verwarmt u uw woning of bedrijfspand zonder aardgas. Zo wordt uw woning een stuk duurzamer en kunt u op uw stookkosten besparen. U kunt kiezen voor een pelletkachel of een pellet cv die u op uw radiatoren, vloerverwarming of buffervat kunt aansluiten. In dit artikel leggen wij uit wat het verschil is en welke uitvoering u het beste kunt kiezen.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Pelletkachels

  CV Pelletkachels

  Pellet CV Fornuizen

  Pelletketels

  Het verschil tussen een pelletkachel en een cv pelletkachel

  Een pelletkachel verwarmt een enkele kamer door warme lucht de ruimte in te blazen. Daarom wordt een pelletkachel ook wel lucht pelletkachel genoemd. Een CV pelletkachel verwarmt water voor het cv circuit, hiermee kunt u uw hele woning verwarmen. Daarom wordt deze ook wel watervoerende pelletkachel of moederhaard genoemd.

  Het verschil tussen een cv pelletkachel en een pelletketel

  Een cv pelletkachel en een pelletketel zijn beide watervoerend. Een cv pelletkachel heeft een zichtbare vlam en geeft stralingswarmte af. Dat betekent dat hij de ruimte waar hij in staat ook zal verwarmen. Door de zichtbare vlam is dit een sfeervolle pellet cv voor bijvoorbeeld de woonkamer. 

  Een pelletketel oftewel pellet cv ketel heeft geen zichtbare vlam en is geisoleerd, waardoor hij geen stralingswarmte afgeeft. Deze hebben ook een ruimere pellettank. Een pelletketel wordt doorgaands in de garage of schuur geoplaatst.

  Wat is de beste keuze?

  Of u gaat voor een lucht pelletkachel of een watervoerende pelletkachel is afhankelijk van of u een enkele ruimte wilt verwarmen of uw complete woning wilt verwarmen. Voor welk systeem u ook kiest, met pellets zult u uw woning voordelig verwarmen.

  Kies voor een lucht pelletkachel als u een enkele ruimte wilt verwarmen

  Als u een enkele ruimte wilt verwarmen, dan kiest u voor een pelletkachel. Deze hebben wij onder andere geïnstalleerd als gezellige bijverwarming in een aanbouw, praktische bijverwarming in een woonkamer of als hoofdverwarming op een woonboot.

  Kies voor een sfeervolle watervoerende cv pelletkachel als u uw complete woning wilt verwarmen

  Als u uw complete woning wilt verwarmen sfeervol met pellets, dan kiest u voor een cv pelletkachel. Deze kunt u direct aansluiten op uw radiatoren. Als u er een buffervat tussen zet, kunt u zelfs uw tapwater met pellets verwarmen.

  Kies voor een industriële watervoerende pellet cv ketel als u uw complete woning wilt verwarmen

  Als u uw pellet cv in de garage of kelder wilt plaatsen dan biedt een pelletketel een goede uitkomst.

  Kies voor een pellet CV fornuis waarop u kunt koken, bakken en braden

  Een pellet cv-fornuis is een watervoerende pelletkachel met oven en kookplaat die u op uw CV kunt aansluiten. De hoge temperatuur die de oven bereikt is ideaal voor het bakken van brood en pizza. Lekker kokkerellen in een lekker warme woning. Met pellets stookt u voordelig en Co2 neutraal en heeft u geen aardgas meer nodig.

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

  Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
  houtgestookt cv fornuis
  Winkelwagen