pelletkachel subsidies in 2024

Subsidie Pelletkachel 2024

De subsidie voor pelletkachels is per 01-01-2020 gestopt, maar er zijn wellicht wel andere regelingen waar u gebruik van kunt maken. Op deze pagina gaan wij hier dieper op in zodat u weet van welke regelingen u gebruik kunt maken bij de aanschaf van uw nieuwe pelletkachel.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Geen pelletkachel-subsidie meer in 2024

  De subsidie voor pelletkachels is per 01-01-2020 stopgezet, dus er is geen subsidie beschikbaar voor pelletkachels in 2024. De subsidie is beëindigd omdat het gebruik van pelletkachels in dichtbevolkte gebieden mogelijk nadelig kan zijn voor de luchtkwaliteit. Daarnaast maakt de grote vraag naar pelletkachels het voor de overheid onmogelijk om alle installaties te controleren. Elk jaar worden de subsidies voor het verduurzamen van uw woning opnieuw vastgesteld.

  Andere regelingen voor pelletkachel

  Anno 2024 zijn er geen subsidies meer voor pelletkachels in Nederland, maar er zijn wel andere regelingen en mogelijkheden om duurzame investeringen in huis te ondersteunen. Hier zijn enkele alternatieve regelingen die u kunt overwegen:

  Energie-investeringsaftrek (EIA)

  Voor bedrijven is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de EIA, waarmee zij een deel van de investeringskosten in energiezuinige technieken en duurzame energie kunnen aftrekken van hun fiscale winst.

  Laag BTW-tarief op de installatie van uw pelletkachel

  Bij renovatie- en herstelwerkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar geldt een verlaagd BTW-tarief van 9% op de arbeidskosten. Het lage BTW-tarief kan ook van toepassing zijn bij de installatie van uw pelletkachel[1].

  Duurzaamheidsleningen

  Veel gemeenten en provincies bieden duurzaamheidsleningen aan met een lage rente voor huiseigenaren die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Deze leningen kunnen worden gebruikt voor de aanschaf en installatie van diverse duurzame verwarmingsopties zoals pelletverwarming.

  Lokale regelingen en subsidies

  Sommige gemeenten en provincies hebben hun eigen regelingen en subsidies voor duurzame energieoplossingen. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke mogelijkheden er specifiek in uw regio beschikbaar zijn. U zou hiervoor eens een kijkje kunnen nemen bij:

  Subsidie voor pelletklachels - Veelgestelde vragen

  Lees hier de meest gesteld vragen over de subsidie op pelletkachels.

  Is er in de toekomst weer subsidie voor pelletkachels?

  De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld, dus wie weet is er in de toekomst weer een subsidie voor pelletkachels beschikbaar. Wij zullen u op de hoogte houden.

  Hoe werkte de pelletkachel-subsidie?

  De pelletkachel-subsidie was onderdeel van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE), die bedoeld was om de aanschaf van duurzame verwarmingsinstallaties te stimuleren. De pelletkachel moest nieuw zijn en voldoen aan moest een hoog rendement en schone uitstoot hebben. En de installatie moest worden uitgevoerd door een erkende installateur.

  Voorwaarden pelletkachel subsidie

  Om subsidie op uw pelletlachel te krijgen moets uw pelletkahcel aan enkele voorwaarden voldoen, zoals:

  • Hoog rendement
  • Lage uitstoot van fijnstof
  • Het most een nieuwe pelletkachel zijn
  • Installatie in een bestaande woning (geen nieuwbouw)
  • Installatie door een gecertificeerde installateur

  Hoeveel subsidie kreeg men op een pelletkachel?

  Hoeveel subsidie u op uw pelletkachel kreeg was afhankelijk van het soort pelletkachel. De subsidie bedroeg tussen de honderden tot duizenden euro’s.

  Voor uw pelletkachel heeft u slechts 1 zonnepaneel nodig. Dit voorziet u van genoeg stroom om uw pelletkachel te laten werken.

  Samenvatting

  Hoewel er in 2024 geen subsidie beschikbaar zijn voor pelletkachels, zijn er wel enkele regelingen waar u wellicht gebruik van maken. kunt maken als u een nieuwe pelletkachel koopt. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke mogelijkheden er specifiek in uw regio beschikbaar zijn.

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen​

  Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief
  houtgestookt cv fornuis
  Winkelwagen