Moderne vrijstaande houtkachel kopen met speksteen

Moderne vrijstaande houtkachels met een hoog rendement koopt u voor de beste prijs bij NGH. Met een energie-efficiëntieklasse A of A+ stookt u voordelig en bespaart u ten opzichte van gas of ouderwetse houtkachels.

Hoeveel kW houtkachel heb ik nodig?

Om de juiste houtkachel te kiezen is het belangrijk om te weten hoeveel vermogen u nodig heeft. Het vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt en zegt iets over het oppervlak dat u kunt verarmen. Aan de hand van dit artikel kunt u berekenen hoeveel kW houtkachel u nodig heeft.

Wat kost een goede houtkachel?

Een goede houtkachel van het excellente merk Alfa Plam kost tussen de € 649,- en € 1.499,-. Dat is een stuk lager dan de gemiddelde prijs van andere kwaliteitsmerken. NGH heeft een uitgebreid en exclusief assortiment voor een betaalbare prijs, zodat er voor elk huishouden een passende kachel te vinden is. Zorg ervoor dat u uw houtkachel goed onderhoud, zo gaat deze het langste mee.

Rendement houtkachel

Het rendement van een moderne houtkachel met het EcoDesign keurmerk is meer dan 75%. Dit kan oplopen tot boven de 90% bij een kachel met een super hoog rendement. Een ouderwetse houtkachel is veel minder zuinig en haalt alleen de helft van de warmte uit het brandhout. Bij een openhaard ligt het rendement vaak maar ronde de 10%.

Houtkachels voor binnen

Onze vrijstaande houtkachels voor binnen komen goed tot hun recht in uw woonkamer. Ze zijn geschikt als gezellige bijverwarming of duurzame hoofdverwarming. Een houtkachel geeft de meest aangename warmte af en u kunt uw woning snel en efficiënt verwarmen. Een houtkachel binnen zorgt voor een gezellige en romantische sfeer.

Hotkachel-voor-binne

Houtkachel onder de overkapping

Het is ook mogelijk om de houtkachel buiten in de tuin te plaatsen, maar dan wel onder een overkapping. Bijvoorbeeld in uw aanbouw of op de veranda.

Soorten houtkachels

Er zijn veel verschillende soorten houtkachels. NGH is gespecialiseerd in moderne vrijstaande houtkachels voor binnen van het merk Alfa Plam. Dit zijn houtkachels met een hoge energie-efficiëntieklasse A of A+ en een hoog rendement tussen de 76% en 84%. Met de hoge prestaties zult u voordelig en milieubewust uw huis verwarmen.

Kleine houtkachel

De kleinste houtkachel die we hebben heeft een vermogen van 6,5 kW. Dit is de Elita 2 en is geschikt voor kleinere ruimtes tot 163 kuub.

Grote houtkachels

De grootste houtkachel die we hebben zijn de Dormo R en de Rustik. Met een vermogen van 11 kW verwarmen deze kachels een oppervlak tot 183 kuub.

Speksteen

Behalve de Rustik hebben al onze houtkachels speksteen. Door de speksteen wordt de warmte lang vast gehouden en halen de kachels een zeer hoog rendement.

Gietijzeren verbrandingskamer

De houtkachels van Alfa Plam hebben een gietijzeren verbrandingskamer. Ook hierdoor wordt de warmte lang vast gehouden. Het gietijzer maakt de kachel zeer robuust en van hoge kwaliteit.

Hoog rendement houtkachels

Een houtkachel met een hoog rendement heeft 3 grote voordelen: 

  1. Omdat u minder hout nodig heeft zult u voordeliger stoken
  2. U stoot minder fijnstof uit en dat is beter voor het milieu
  3. De buren hebben minder last van (de geur van) uw rookgassen

Houtkachel A+

In de afgelopen jaren zijn houtkachels sterk verbeterd en een stuk zuiniger geworden. Onze houtkachels hebben een energie-efficiëntieklasse A of A+.

Duurzaam stoken met EcoDesign houtkachels

Al onze houtkachels hebben het EcoDesign label. Met een EcoDesign kachel kunt bijdragen aan een beter milieu. Door uw oude kachel te vervangen met een moderne kachel stookt u schoner en voordeliger. Verouderde kachels hebben een laag rendement en maken gebruik van verouderde technieken waarbij minder wordt gelet op de uitstoot. Onze moderne houtkachels halen een rendement van 79% tot 84%.

EcoDesign
witte-hoitkachel

De beste houtkachel voor uw woning

Wij hebben onze houtkachels natuurlijk uitgebreid getest. Gebaseerd op ervaring van ons en die van gebruikers hebben wij een artikel opgesteld waarin we de 5 beste houtkachels voor u hebben opgesomd.

Witte Houtkachel

In ons assortiment hebben wij witte houtkachels. Is deze niet wit genoeg of wilt u hem in een andere kleur die wij niet hebben? Dat kan! Wij kunnen uw kachel personaliseren in de specifieke kleur die u wilt hebben.

Levering en ophalen mogelijk

Als u een houtkachel koopt bij NGH kunt u voor verschillende opties kiezen. Wij kunnen de kachel naar u laten verzenden; dan wordt hij tot aan de deur geleverd. Het is ook mogelijk dat we de kachel bij u op de gewenste locatie zetten en installeren. U mag uw nieuwe houtkachel ook zelf komen ophalen in onze showroom in Maastricht. Dit kunt u aangeven bij het plaatsen van uw bestelling. 

Showroom

U bent van harte welkom om onze houtkachels te bezichtigen in onze showroom in Maastricht. Openingstijden zijn op werkdagen van 9:00 tot 17:00. Maak van te voren wel even een afspraak zodat er iemand voor u klaar staat.

Houtkachel kopen bij NGH

Koop uw nieuwe houtkachel bij NGH en profiteer van de beste prijs kwaliteitsverhouding. 

Meest gestelde vragen over een houtkachel

Sfeervol
Lekker met een boek naast de kachel. De gezelligheid van het vuur. Het geluid van een knisperend houtvuur op de achtergrond.
Hoog rendement
Moderne kachels halen een hoog rendement tot wel 84%.
Financieel aantrekkelijk
Door het hoge rendement heeft u minder hout nodig.

Het aantal kW staat voor hoeveel de warmte de haard uitstraalt. Hoe hoger het getal, hoe warmer de kachel. Hoeveel kW u nodig heeft is afhankelijk van uw woonoppervlak en hoe goed uw huis is geïsoleerd. Bereken uw kW aan de hand van de vermogensindicatie of neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Ja, een moderne houtkachel haalt een rendement rond de 80% en heeft een energie-efficiëntieklasse A of hoger. Hiermee zul je voordelig stoken en ten opzichte van gas of verouderde houtkachels op je energie kosten besparen.

Hoe milieuvriendelijk een houtkachel is kun je zien aan het rendement. Een moderne houtkachel heeft maar een klein verlies van warmte tussen de 16 en 24%. Dat is dus een stuk milieuvriendelijker dan verouderde houtkachels en open haarden, die geen optimaal gebruik maken van het brandhout. Een openhaard verliest 90% van de warmte en bij een verouderde houtkachel is dat rond de 40%. 

Schrijf je in voor de NGH nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen

Winkelwagen